Onze taxatie service

Voor taxaties bent u bij ons aan het goede adres. Een taxatie kan noodzakelijk zijn voor o.a.:

  • het verkrijgen van een hypothecaire geldlening bijvoorbeeld in het kader van de aankoop of de verbouwing van een woning
  • bij successie of een boedelscheiding
  • bij het nemen van een aan-/of verkoopbeslissing voor een woning

Na het maken van een afspraak zal de makelaar / taxateur, de heer Peter de Wolf, het pand taxeren, waarbij onder andere gekeken wordt naar de ligging en de directe omgeving van de woning, de staat van onderhoud, de inhoud, de constructie, de gebruikte materialen etc.

Tevens wordt er onderzoek gedaan naar eventuele bijzondere rechten en verplichtingen die op het object zouden kunnen rusten door navraag te doen bij onder andere het Kadaster. Makelaar Peter de Wolf ing. is NRVT gecertificeerd zodat de uitgebrachte taxatierapporten door de Nationale Hypotheekgarantie (de NHG) worden geaccepteerd, erkend worden door alle banken en verzekeraars alsmede door de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Na ontvangst van uw taxatieopdracht streef ik er naar om het taxatierapport binnen 5 werkdagen in drievoud bij u af te leveren. Voor zogenaamde spoed-taxaties garanderen wij een levering binnen 48 uur. Daarvoor vragen wij wel een extra vergoeding van € 100,-.

Tarieven taxatie:

Voor Steenwijk en Zwolle speciaal taxatie tarief:
€ 697,03 inclusiefBTW (exclusief  eventuele leges)

Buiten Steenwijk en Zwolle het volgende taxatie tarief:
1,5 promille inclusiefBTW.

Leges zijn exclusief omdat deze verschillen per gemeente (soms niets, soms 15,- soms 35,-). Voor appartementen rekenen wij een toeslag van € 82,64.